Vi är en diabetesförening som finns beläget i Jakobstad, Österbotten. Medlemmar är från Jakobstad, Nykarleby, Pedersöre, Larsmo och Kronoby. Här på sidan kan ni läsa om vad som händer i föreningen och vad som är på gång! Ung som gammal är välkommen! I styrelsen sitter både yngre och äldre personer, alla med olika erfarenhter av diabetes, typ 1, typ 2, föräldrar till diabetesbarn och även  skolassitenter till diabetesbarn.

 

o1


Vi är en aktiv förening som bildades 1973. Nu idag har vi över 450 medlemmar i vår förening. Vi är en tvåspråkig förening, men majoriteten är svenskspråkiga.

 

Vi försöker hela tiden vara aktiva och hitta på olika aktiviteter som gynnar våra medlemmar. Vi har månadsträffar för barn, föräldar och ungdomar. Vi har olika medlemskvällar för alla medlemmar, med olika intressanta teman och föreläsare. Vi ordnar olika resor och utflyktsfärder beroende på årstid. Varje vecka under vår- och höstterminen ordnar vi vattengymppa åt våra medlemmar till ett förmånligt pris.

 

År 2012 drog vår nuvarande ordförande Susann Gleisner igång ett familjevenemang till förmån för diabetesforskningen. Alla pengar går oavkortat till forskningen. Evenemanget blev en succé och även en årlig fortsättning sen dess. Häng med i kalendern och se när nästa års evenmang blir av, målet är att alltid ha det en helg nära världsdiabetesdagen för att uppmärksamma den.

 

Vi tar gärna emot förslag och ideér på vad vi kan utveckla och förverkliga. Vårt diabeteskontor är beläget på Rådhusgatan 12, Hötorgscentret. Man kan även köpa adresser hos oss.

 

o23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi jobbar mycket för att våra medlemmar ska ha olika aktiviteter där man har chansen att träffa andra i samma situtation, bolla tankar och få känna gemenskapen inom vår kroniska sjukdom.

 

Ung som gammal, anhörig eller förälder, alla är välkomna till oss! Ni kan läsa mer under de olika flikarna och häng med i vår händelsekalender vad som är på gång!

 

Följ oss på vår Facebook sida: www.facebook.com/diabetesjakobstad